Viata poate fi mai usoara!

Traim intr-o perioada in care numeroase femei isi doresc un bust proeminent si recurg la implanturi mamare. O categorie aparte de femei se confrunta insa cu probleme serioase de sanatate cauzate de sanii prea mari: dureri de spate, dureri musculare, deformarea coloanei prin tinuta incorecta, probleme dermatologice cauzate de transpiratie, imposibilitatea de a dormi pe burta, alaturi de aspectul estetic deteriorat dupa o anumita varsta.

Operatia de reductie a sanilor, cunoscuta si sub numele de mamoplastia de reductie, este o procedura utilizata pentru a elimina excesul de grasime, tesut si piele a sanilor. Daca aveti sanii mari, puteti alege o interventie chirurgicala de reductie a sanilor pentru a elimina disconfortul sau pentru a obtine o dimensiune a sanilor proportionala cu corpul.

Operatia de reductie a sanilor ar putea, de asemenea, sa va imbunatateasca stima de sine si increderea si capacitatea dumneavoastra de a face activitati fizice.

Daca va ganditi sa optati pentru o interventie de micsorarea sanilor, discutati cu un chirurg estetician cu experienta notabila. Asigurati-va ca este un specialist cunoscut in domeniu si ca intelegeti ce implica interventia chirurgicala, inclusiv riscurile posibile, complicatiile si ingrijirea ulterioara. Cunoastem preocuparile si asteptarile pacientelor noastre, astfel ca analizam impreuna beneficiile, riscurile si alternativele. Alegeti sa fiti consiliate de chirurgi cu rezultate confirmate de trecerea timpului.

Mamoplastia de reductie urmareste imbunatatirea proportiilor, pozitiei si aspectului sanilor, contribuind la armonia locala. In plus, reductia tesutului mamar in exces contribuie la imbunatatirea calitatii vietii pacientei, prin disparitia simptomatologiei produse de macromastie - dureri ale coloanei vertebrale, umerilor, toracelui - si prin cresterea mobilitatii. Ca si in cazul oricarei operatii estetice, este foarte important sa fie cunoscute schimbarile dorite de pacienta, iar asteptarile acesteia sa fie in concordanta cu posibilitatile chirurgicale de remodelare.

Cand este indicata operatia de reductie?

Mamoplastia de reductie este o operatie strict individualizata, si ca urmare nu se poate practica pentru a satisface dorintele altcuiva sau pentru a copia o imagine ideala. Chirurgul plastician, tinand cont de dorintele si asteptarile pacientei, va stabili care este cea mai indicate procedura de reducere a sanilor. De multe ori, aceasta operatie are indicatii medicale (cand macromastia determina dureri la nivelul coloanei, umerilor, toracelui, sau cand greutatea excesiva a sanilor determina deformari ale coloanei vertebrale). Alteori aceasta procedura chirurgicala este efectuata doar in scop estetic.

Care sunt principalele motive pentru interventia de micsorare a sanilor?

Operatia de micsorare a sanilor este destinata femeilor care au sani mari si doresc sa rezolve probleme cum ar fi:

 • Durere cronica de spate, gat si umeri
 • Eruptie cutanata cronica sau iritarea pielii de sub sani
 • Activitate fizica restrictionata
 • Anumite complexe legate de marimea sanilor
 • Dificultatea de a-si gasi haine potrivite sau lenjerie de sustinere

Pregatirea pentru interventia de marire a sanilor

Inainte de operatie sunt necesare o serie de investigatii:

Analize de sange. De obicei, sunt necesare doar investigatii de rutina, care sa ateste starea de sanatate a pacientei.

Investigatii imagistice

 • ecografia mamara - se practica in special la pacientele pana in 40 ani
 • mamografia - recomandata la toate pacientele cu varsta de peste 40 ani, preoperator, postoperator si apoi anual. De asemenea mai este indicata pentru evaluarea leziunilor suspecte decelate ecografic
 • sonoelastografia - o investigatie moderna, utila pentru diferentierea tumorilor benigne de cele maligne. Este recomandabil sa renuntati la fumat cateva saptamani sau mai mult inainte de operatie pentru a reduce riscul de a dezvolta complicatii si pentru a va imbunatati sanatatea pe termen lung.

Incercati sa va mentineti intr-o greutate optima. Riscul de a aparea complicatii este legat si de surplusul de kilograme.

Conditia fizica buna este un plus, astfel ca exercitiile regulate va pot ajuta sa va pregatiti pentru interventie, reduc perioada de refacere si recuperare si va vor imbunatatiti sanatatea pe termen lung.

Care sunt contraindicatiile?

Aceasta operatie nu are contraindicatii absolute. Contraindicatiile relative sunt reprezentate de:

 • dezvoltarea incompleta a tesutului mamar; cu toate ca aceasta operatie se poate efectua la orice varsta, este recomandat sa se astepte pana cand pacienta a ajuns la varsta adulta si sanii si-au finalizat dezvoltarea. Daca sanii nu si-au incheiat procesul de dezvoltare, este posibil sa se intervina cu o a doua operatie, mai tarziu in viata.
 • prezenta lactatiei sau lactatie recenta;
 • prezenta formatiunilor tumorale mamare suspecte (neevaluate), pana la investigarea completa a acestora;
 • prezenta bolilor sistemice grave;
 • neacceptarea posibilelor complicatii ale operatiei si limitarile impuse postoperator;
 • fumatul, intrucat prin vasoconstrictia pe care o produce poate creste semnificativ numarul complicatiilor ischemice si a necrozelor de piele.

Puteti amana operatia de micsorare a sanilor daca planuiti, pe viitor:

 • O sarcina sau mai multe - Daca nu ati intemeiat inca o familie sau va mai doriti un copil, puteti amana aceasta interventie. Alaptarea poate fi dificila dupa interventia chirurgicala de micsorare a sanilor, desi anumite tehnici chirurgicale va pot ajuta sa va pastrati capacitatea de a alapta.
 • Pierdere in greutate - Daca decideti sa incepei un proces de slabire, urmand o dieta si un program de exercitii fizice, puteti amana aceasta interventie pentru o perioada. Pierderea in greutate poate duce adesea la modificari ale dimensiunii sanilor.

We use cookies to give the best experience to our visitors. By using this website, you're agreeing to our use of cookies.