De asemenea, cunoscute si sub numele de umplere dermica sau umpluturi ale tesuturilor moi

Materialele de umplutura sunt un tip de medicina estetica minim invaziva, utilizate pentru a adauga volum, modifica conturul fetei, si pentru a completa ridurile. Zonele comune pentru a injecta materiale de umplutura sunt in fata, gat si maini, rezultand un aspect mai complet, mai fin si tineresc. Materialele de umplutura dermice sunt printre cele mai populare proceduri estetice, deoarece acestea au rezultate imediate, foarte putine riscuri si cu putin timp de recuperare.

Cand trebuie sa se ia in considerare fillerele dermice?

 • Daca aveti linii adanci din jurul ochilor, sprancenelor sau gurii.
 • In cazul in care doriti sa schimbati conturul maxilarului sau al buzelor.
 • Daca sunteti interesat/a de o procedura minim invaziva.

Esti un bun candidat pentru materialele de umplutura?

Urmatoarele sunt cateva motive obisnuite pentru care ati putea dori sa luati in considerare umplerea dermica:

 • aveti linii sau riduri in jurul gurii, ochilor sau pe frunte;
 • va doriti sa cresteti volumul in zone cum ar fi obrajii, linia maxilarului sau buzelor.
 • daca aveti cicatrici si depresiuni la nivelul pielii care rezulta din acnee, leziuni sau imperfectiuni congenitale.

Informatii procedurale

Cum se efectueaza o procedura cu materiale de umplutura?

Materialele de umplutura sunt administrate cu o seringa in diferite zone ale fetei si capului, incluzand zona din jurul ochilor, de-a lungul maxilarului, in jurul buzelor si pe frunte. Numarul, amplasarea si profunzimea injectiilor depind in mare masura de tipul de umplere dermica utilizat si rezultatele dorite.

Unele umpluturi contin un anestezic local, cum ar fi lidocaina pentru a spori confortul in timpul injectarii. Crema anestezica poate fi de asemenea utilizata.

Care sunt optiunile mele?

Exista trei tipuri de umpluturi utilizate in mod obisnuit: temporare, semi-permanente si permanente. Agentii de umplere pe baza de acid hialuronic sunt temporare, in timp ce alte tipuri de materiale de umplutura ofera rezultate mai de durata.

Materiale de umplutura temporare

 • Fillere pe baza de colagen: colagenul este o proteina naturala care adauga rezistenta si structura pielii. Colagenul a fost primul material de umplere de pe piata, dar sosirea celor pe baza de acid hialuronic le-a scazut popularitatea.
 • Fillere pe baza de acid hialuronic: ca si colagenul, acidul hialuronic este o substanta prezenta in mod natural, si utilizata in principal pentru a promova plenitudinea si pentru a da volum.
 • Hidroxiapatita de calciu: mai greu si mai dens decat acidul hialuronic, aceasta umplutura este injectata adanc, sub piele, si de obicei nu determina raspunsuri imune sau alergice, deoarece materialul se gaseste de obicei in oase.

Fillerele semipermanente
Fillere mai durabile dermic, contin de obicei substante mai groase, cum ar fi umplutura sintetic biodegradabila, cunoscuta sub numele de acid poli-L-lactic. Aceste tipuri de materiale de umplere ale tesuturilor moi sunt folosite pentru a trata linii faciale mai profunde si, desi acestea ofera rezultate semi-permanente, exista posibilitatea sa aveti nevoie de injectari ocazionale, la cateva saptamani dupa injectiile initiale.

Fillerele permanente
Acestea sunt realizate din polimetilmetacrilat (PMMA), microsfere, care nu sunt absorbite de catre organism. Materialul de umplutura contine, de asemenea, colagen si este recomandat numai pentru zonele groase ale pielii, cum ar fi pliurile nazolabiale. Nu este recomandat pentru zonele din jurul ochilor sau pentru buze.

Injectiile cu silicon – avertizare pacienti!
Preparatele injectabile cu silicon sunt o optiune nesigura si inacceptabila pentru a fi utilizate ca si material de umplutura. Aceste injectii sunt adesea oferite de catre persoane fizice fara licenta si ar trebui sa fie evitate. Intotdeauna trebuie sa consultati un chirurg plastician specialist daca aveti in vedere o procedura ce contine fillere.

Marci si tipuri de materiale de umplutura

Cele mai comune sunt:

 • materiale de umplutura pe baza de acid hialuronic: Restylane, Restylane Lyft, Restylane de matase, Juvederm, Prevelle de matase, Hydrelle, Belotero;
 • fillere pe baza de colagen: Cosmoplast, Cosmoderm, Evolence;
 • fillere semipermanente: Sculptra, Radiesse;
 • materiale de umplutura permanente: ArteFill.

Consultatia initiala

In timpul consultatiei initiale, veti avea ocazia de a discuta despre ceea ce doriti sa obtineti. Chirurgul va va evalua liniile de pe fata, pentru a putea face recomandari. Se va discuta care sunt optiunile cele mai bune pentru a va putea satisface nevoile si preferintele. Odata ce chirurgul intelege scopurile, poate sugera si proceduri conexe. 

Planul de tratament

Materialele de umplutura pot fi administrate in aceeasi zi cu consultarea dumneavoastra, datorita naturii lor minim invaziva, timpi morti scazuti si record de siguranta. In functie de obiectivele, caracteristicile fizice, anii de formare si experienta chirurgului, acesta va impartasi recomandari si informaČ›ii cu dumneavoastra, incluzand:

 • recomandari de injectari de umplere care va vor oferi cel mai bun rezultat;
 • rezultatele pe care le puteti anticipa;
 • investitia dumneavoastra financiara pentru procedura;
 • riscurile asociate si posibile complicatii;
 • optiuni pentru anestezie si localizarea interventiei;
 • ceea ce este necesar pentru pregatirea unei procedurii;
 • la ce va puteti astepta sa experimentati, dupa interventie;
 • medicul va va arata, de asemenea, cazuri similare cu ale dumneavoastra si va raspunde la orice intrebare.

Intrebari pentru chirurgul plastician

Pentru a afla despre siguranta chirurgiei plastice, precum si pentru a planifica procedura dumneavoastra am dezvoltat aceste intrebari pentru a va putea ajuta:

 • sunt bine informat/a si am luat decizia cea mai inteligenta cu privire la procedura facuta de mine?
 • am confirmarea ca am ales chirurgul potrivit pentru procedura?
 • a fost consultatia initiala cat mai placuta posibil?
 • am inteles optiunile, rezultatele posibile si riscurile?

Este important sa luati un rol activ in procedura dumneavoastra, deci va rugam sa folositi, deasemenea, aceasta lista de intrebari ca punct de pornire pentru consultatia initiala:

 • sunt eu un candidat bun pentru preparatele injectabile de umplere?
 • cine va efectua procedura cu fillere (in cazul in care nu este un medic chirurg, cereti informatii despre licenta si calificari)?
 • sunt in cautarea unor rezultate rezonabile si realiste?
 • pot vedea fotografii inainte si dupa procedura?
 • am nevoie de un anestezic local?
 • care vor fi costurile asociate cu tratamentul in cazul meu?
 • ce asteptari aveti de la mine pentru a obtine cele mai bune rezultate?
 • la ce perioada de recuperare ma pot astepta, si cand pot relua activitatile normale?
 • care sunt riscurile si complicatiile asociate cu procedura mea?
 • cum sunt tratate complicatiile?
 • care sunt optiunile mele in cazul in care rezultatul estetic al interventiei nu indeplineste obiectivele discutate?

Cum ma pregatesc pentru o procedura cu materiale de umplutura?

Chirurgul dumneavoastra va va oferi instructiuni pre-tratament, va va raspunde la orice intrebare pe care o puteti avea, va fi informat in detaliu despre istoricul dumneavoastra medical, si va efectua un examen pentru a determina starea fizica inainte de interventie.

In saptamanile inainte de injectari, vi se va cere sa va abtineti de la a lua aspirina, ibuprofen, vitamina E, sunatoare, precum si orice alte medicamente care ar putea provoca vanatai. Asigurati-va ca ati informat medicul dumneavoastra cu privire la orice medicamente pe care le luati. Daca aveti un istoric de leziuni la rece, chirurgul poate recomanda luarea Valtrex ca o masura de precautie. Medicul dumneavoastra va poate cere sa renuntati la fumat inainte de procedura. 

Indiferent de tipul de interventie efectuata, hidratarea este foarte importanta. Hidratarea adecvata inainte si dupa interventia este esentiala pentru recuperarea in conditii de siguranta si pentru rezultate optime.

Ingrijire si recuperare

Imediat dupa injectare: veti vedea probabil rezultatele injectiilor imediat dupa procedura, desi nu este neobisnuit ca pacientii sa experimenteze umflarea sau echimoze minime in zona locului de injectare. Medicul dumneavoastra va poate da un pachet de gheata sau comprese reci pentru a ajuta la reducerea umflaturilor. Perioada de umflare va depinde in mare masura de tipul de umplere primit, desi cele mai multe umflaturi, vanatai, si roseata ar trebui sa dispara in termen de 7-10 zile.

Perioada de recuperare: una dintre caracteristicile cele mai ademenitoare ale fillerelor este timpul lor de recuperare minima. Aproximativ o saptamana este necesara pentru ca umflarea si vanataile sa dispara.

Medicul dumneavoastra va poate recomanda sa evitati purtarea palariilor sau altor articole de acoperit capul, si folosirea unor cantitati mici de machiaj.

Cat dureaza rezultatele?

Durata rezultatelor in urma umpluturilor dumneavoastra dermice depinde de tipul de injectie primit:

 • fillere pe baza de colagen: rezultatele vor dura de la 2-4 luni;
 • fillere pe baza de acid hialuronic: rezultatele variaza, desi cele mai multe branduri comune vor dura 6-12 luni;
 • fillere semipermanente: rezultatele vor dura intre 12-18 luni;
 • fillere permanente: rezultatele sunt in mod obisnuit inca vizibile dupa 5 sau mai multi ani.

Costuri asociate

Costul unei proceduri cu fillere variaza de la medic la medic, si de la o zona geografica la alta. 

Aceste cifre reflecta numai costurile interventiei in sine si nu includ taxele pentru facilitatea de chirurgie, anestezie, analize medicale, retete, articole de imbracaminte chirurgicale sau alte costuri diverse legate de interventie.

Pentru ca prcedura cu fillere este o interventie bazata pe propriile alegeri, asigurarea de sanatate nu acopera aceste costuri.O mare parte din chirurgi ofera planuri de finantare pacientului pentru a face procedura mai accesibila.

Limitari si riscuri

Ca si in cazul oricarei proceduri estetice, pacientii trebuie sa fie in contact cu medicul lor, in timpul perioadei de recuperare. Luati legatura cu chirurgul la primul semn al unei anomalii sau efect secundar neasteptat. Durerea prelungita si umflarea ar putea fi un semn de infectie sau o reactie alergica.

Exista foarte putine riscuri asociate cu materialele de umplutura, dar trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca:

 • umflaturile, vanataile sau roseata nu dispar dupa o saptamana;
 • va confruntati cu o durere acuta in apropiere de locul de injectare, cuplata cu asimetrie, care dureaza mai mult de 7-10 zile dupa procedura;
 • dezvoltati noduli sau umflaturi in sau in jurul zonelor injectate.

We use cookies to give the best experience to our visitors. By using this website, you're agreeing to our use of cookies.